• Nr. 1 webshop voor scheepvaartborden
  • Duurzame productie
  • Korting bij directe betaling
  • Hoge klanttevredenheid
  • Stevig en weersbestendig

Scheepvaartbord D. 1a - Aanbevolen doorvaartopening, doorvaart uit tegengestelde richting toegestaan

Art.nr. SBSD.03016

Betekenis scheepvaartbord:

Aanbevolen doorvaartopening, doorvaart uit tegengestelde richting toegestaan.

De tekens D.1a en D.1b komen, uitgevoerd als bord(en), meestal voor aan bruggen en soms aan vaste overspanning van beweegbare bruggen. In plaats van borden wordt meer en meer gebruik gemaakt van lichten. Bij bruggen bestaande uit een beweegbaar gedeelte en één of meer vaste overspanning(en), is toepassing van ‘s nachts verlichte borden aan de vaste overspanningen aan te bevelen.
De reden hiervoor is, dat bij toepassing van lichten het totale seinbeeld niet altijd duidelijk zal overkomen. Het verkeersteken D.1a als bord of als vast geel licht geeft de aanbevolen doorvaartopening aan, plus het feit dat de doorvaart uit beide richtingen is toegestaan. Alleen doorvaartopeningen, die volgens de Richtlijnen Vaarwegen breed genoeg zijn voor tweerichtingsverkeer, komen in aanmerking.
Indien een vaste brug slechts één opening heeft is het teken, meestal uitgevoerd als licht, midden boven de doorvaartopening aan te brengen.
Het licht fungeert dan als oriëntatiepunt. Dit laatste kan bijvoorbeeld het geval zijn bij vaste bruggen over kanalen, waarbij overige vaarwegverlichting ontbreekt.

Fysieke product informatie:

Officieel aluminium scheepvaartbord met een dubbel omgezette rand.

  • bordrand RAL9017 (zwart)
  • font geheel reflecterend
  • achterzijde RAL7042 (verkeersgrijs)

Wat kost dit scheepvaartbord?

Scheepvaartbord.nl is onderdeel van TrafficSupply

TrafficSupply is dé grootste online aanbieder van verkeers-, tekst- en informatieborden en meer dan 10.000 verkeersgerelateerde producten. TrafficSupply bestaat uit meerdere webshopconcepten, onder te verdelen in Traffic, Parking en Safety. Bij ons koop je zowel verkeersborden met de daarbij behorende beugels en verkeersbordpalen, oplaadpalen voor elektrische auto’s, wegmarkeringen rondom parkeerterreinen maar ook diverse veiligheidsproducten voor de industrie en duurzaam straatmeubilair met een mooi design.

Klantbeoordelingen

feedbackcompany stars feedbackcompany logo Bekijk onze 3731 reviews
alle shops